společnosti DIGI CZ s.r.o., IČ: 046 68 529, se sídlem Na Florenci 2116/15, 110 00 Praha, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka č. 261099 (dále jen „DCZ“)

Obsah

1. Preambule
2. Co to jsou osobní údaje
3. V jakém rozsahu obvykle zpracováváme vaše osobní údaje
4. Jak zpracováváme vaše osobní údaje
5. Zásady zpracování osobních údajů
6. Proč zpracováváme vaše osobní údaje
7. Kdy vás můžeme kontaktovat s obchodní nabídkou
8. Newsletter
9. Komunikace se zákaznickou linkou
10. Zpracování v registrech SOLUS
11. Po jakou dobu zpracováváme osobní údaje
12. Kdo má k osobním údajům přístup
13. Komu mohou být údaje poskytnuty
14. Jak chráníme vaše osobní údaje
15. Jaké jsou vaše práva při zpracování osobních údajů
16. Správnost poskytnutých osobních údajů
17. Kdo vykonává dozor nad zpracováním osobních údajů
18. Co, když nejste naším zákazníkem
19. Cookies
20. Pověřenec pro ochranu osobních údajů
21. Jak nás můžete kontaktovat

Preambule

Významu ochrany osobních údajů a soukromí našich zákazníků a zájemců o služby jsme si vědomi, proto při zpracování osobních údajů postupujeme v souladu s platnými právními předpisy, zejména Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, obecným nařízením o ochraně osobních údajů (dále jen „GDPR“), zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů (dále jen „ZOOU“), zákonem č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích (dále jen „ZEK“) a dalšími platnými právními předpisy ČR. Z uvedených právních předpisů vychází i toto Prohlášení o ochraně osobních údajů, jehož cílem je informovat vás, naše zákazníky anebo zájemce o naše služby, o základních zásadách, postupech a podmínkách, kterými se řídíme při zpracování vašich osobních údajů, a o právech, které vám při zpracování osobních údajů náleží.

Tímto Prohlášením o ochraně osobních údajů nejsou dotčeny podmínky zpracování osobních údajů, které si mezi sebou sjednáme při uzavření smlouvy o poskytování služeb elektronických komunikací nebo jiné smlouvy a jež jsou obsaženy zpravidla ve smlouvě, všeobecných obchodních podmínkách, případně jiných smluvních dokumentech. V případě, že v tomto Prohlášení o ochraně osobních údajů nenaleznete odpověď na váš dotaz, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím uvedených kontaktních údajů.

Co to jsou osobní údaje

Osobním údajem se rozumí jakákoliv informace týkající se vaší osoby, kterou jste nám poskytl/a nebo kterou jsme od vás získali a prostřednictvím které vás lze přímo či nepřímo, samostatně nebo ve spojení s jinou informací identifikovat. Těmito informacemi jsou zejména jméno, příjmení, datum narození, adresa bydliště, rodné číslo, kontaktní údaje a pokud to z povahy věci vyplývá, také provozní a lokalizační údaje.

V jakém rozsahu obvykle zpracováváme vaše osobní údaje

Rozsah zpracování osobních údajů závisí od povahy produktů a služeb, které od nás odebíráte, účelu zpracování,  případně od vámi uděleného souhlasu.

A. Za účelem uzavření a plnění smlouvy, poskytování služeb a ochrany práv DCZ a jiných osob zpracováváme (v závislosti od služby a účelu zpracování) tyto údaje:

Adresní a identifikační údaje:
i. jméno, příjmení, titul;
ii. rodné číslo, datum narození;
iii. číslo dokladu totožnosti;
iv. obchodní firma, sídlo, místo podnikání, identifikační číslo, daňové identifikační číslo (v případě právnické osoby, fyzické osoby – podnikatele);
v. telefonní číslo;
vi. e-mailová adresa;
vii. adresa trvalého bydliště;
viii. adresa instalace;
ix. adresa pro doručování písemností;
x. adresa pro doručování zařízení;
xi. údaje o vašich zástupcích (jméno, příjmení, datum narození/RČ, číslo dokladu totožnosti, adresa trvalého pobytu, adresa pro doručování, kontaktní údaje).

Ostatní údaje:
xii. číslo smlouvy, číslo SIM karty, sériové číslo technického zařízení a SMART karty;
xiii. přihlašovací údaje;
xiv. číslo SIPO, bankovní spojení, údaje o platební kartě.

Provozní a lokalizační údaje:
Provozním údajem se rozumí údaj zpracovávaný při přenosu zpráv sítěmi elektronických komunikací nebo pro potřeby vyúčtování. Provozními údaji jsou tedy například telefonní číslo volaného, telefonní číslo volajícího, začátek a konec spojení, datum a frekvence uskutečněného spojení, IMEI, URL adresa datového spojení (např. IP adresa), konfigurační údaje, MAC adresa technického zařízení (set-top boxu, modemu apod.).

Lokalizačním údajem se rozumí údaj zpracovávaný v síti elektronických komunikací nebo službou elektronických komunikací, který určuje zeměpisnou polohu telekomunikačního zařízení. Lokalizačním údajem je tedy jakýkoliv údaj určující zeměpisnou polohu vámi používaného telekomunikačního zařízení.

Provozní a lokalizační údaje zpracováváme z důvodu zajištění propojení a přístupu k sítím elektronických komunikací a funkčnosti služeb (abyste např. mohli provádět volání, připojit se k internetu, odesílat SMS atd.) nebo z důvodu vyhotovení vyúčtování (závisí-li výše odměny za službu od spotřeby dat, počtu provolaných minut apod.), případně k identifikaci zneužití sítí elektronických komunikací a služeb, ochrany autorských práv a prevenci vůči zakázaným způsobům využití služeb.

Z důvodu plnění zákonné povinnosti je osoba zajišťující veřejnou komunikační síť nebo poskytující veřejně dostupnou službu elektronických komunikací (může to být DCZ nebo také partner DCZ zajišťující veřejnou komunikační síť) povinna uchovávat provozní a lokalizační údaje, které jsou vytvářeny nebo zpracovávány při zajišťování jejích veřejných komunikačních sítí a při poskytování jejích veřejně dostupných služeb elektronických komunikací po dobu 6 měsíců. Těmito údaji se v tomto případě rozumí zejména údaje vedoucí k dohledání a identifikaci zdroje a adresáta komunikace a údaje vedoucí ke zjištění data, času, způsobu a doby trvání komunikace.

U některých služeb zpracovávají provozní a lokalizační údaje pouze partneři DCZ zajišťující veřejnou komunikační síť (provozovatelé). Zpracování probíhá bez přiřazení dalších identifikačních údajů o účastníkovi (beze jména, příjmení apod.).

B. Za účelem marketingu zpracováváme, nevyplývá-li z naší žádosti o poskytnutí souhlasu jinak, osobní údaje v rozsahu: jméno, příjmení, datum narození/rodné číslo, věk, pohlaví, kontaktní údaje, údaje o využívaných službách a spotřebě.

C. V případě, že zpracování probíhá z důvodu plnění zákonné povinnosti stanovené zvláštním zákonem, zpracováváme osobní údaje v rozsahu a po dobu vymezenou příslušným právním předpisem.

Jak zpracováváme vaše osobní údaje

Osobní údaje nám poskytujete obvykle při registraci a vyplňování smluv a smluvních formulářů, kontaktních formulářů při návštěvě našich webových stránek, případně telefonicky nebo jiným způsobem. Osobní údaje získáváme, i pokud si objednáte např. informační materiály, účastníte se soutěže nebo průzkumu, pokud nás kontaktujete s dotazem nebo žádostí, ve které uvedete své osobní údaje, nebo navštívíte naše webové stránky. Z poskytnutých informací zpracováváme pouze informace a osobní údaje v nezbytném rozsahu k účelu jejich zpracování.

Vaše osobní údaje můžeme shromažďovat i z jiných zdrojů (např. prostřednictvím třetích osob nebo z veřejných zdrojů). V takovém případě vám sdělíme, z jakého zdroje byl osobní údaj získán.

Osobní údaje zpracováváme především automaticky, prostřednictvím našich systémů, ale také manuálně. Uvědomujeme si důležitost ochrany vašich osobních údajů a pro jejich odpovídající zabezpečení děláme maximum. Bližší informace o zabezpečení a ochraně osobních údajů naleznete v sekci Jak chráníme vaše osobní údaje.

Zásady zpracování osobních údajů

DCZ zpracovává osobní údaje v duchu principů a zásad vyplývajících z právních předpisů, a zároveň respektuje morální a etická pravidla platné v podnikatelské sféře pro zpracování osobních údajů. Základními zásadami zpracování osobních údajů, které ctíme, jsou:

a. Zásada zákonnosti, korektnosti a transparentnosti zpracování osobních údajů

Při zpracování osobních údajů dodržujeme platné právní předpisy ČR. Přitom vás informujeme o všech osobních údajích, které o vás zpracováváme, o důvodech jejich zpracování, jakož i o vašich právech a povinnostech, které vám při zpracování osobních údajů náleží.

b. Omezení shromažďování údajů pouze pro předem stanovené a legitimní účely

Zpracování osobních údajů je omezeno pouze pro účely, pro které jsou tyto osobní údaje shromažďovány. O účelech zpracování vašich údajů vás informujeme i v tomto Prohlášení. Pokud bychom měli v úmyslu osobní údaje zpracovat pro jiný účel, než pro který byly shromážděny, poskytneme vám o tomto záměru potřebné informace ještě před jeho realizací.

c. Minimalizace zpracovávaných osobních údajů pouze na nezbytně nutný rozsah ve vztahu k účelu, pro které jsou údaje zpracovány

Z důvodu ochrany vašeho soukromého života zpracováváme pouze osobní údaje v nezbytném rozsahu, s přihlédnutím k účelu, pro který jsou zpracovány.

d. Zásada přesnosti zpracovávaných údajů

Přijali jsme veškerá rozumná opatření, aby osobní údaje, které jsou nepřesné, byly bezodkladně vymazány nebo opraveny. Tato opatření zahrnují vypracování interních postupů a procesů pro ověřování platnosti a správnosti osobních údajů, pravidelné školení zaměstnanců a informování smluvních partnerů a průběžné vyhodnocování správnosti, vhodnosti a potřebnosti nastavených procesů.

e. Omezení uložení osobních údajů ve formě umožňující identifikaci subjektů údajů po dobu ne delší, než je nezbytné pro účely zpracování

S cílem zaručit co největší ochranu a respektování vašich práv využíváme různé formy zabezpečení osobních údajů, mezi něž náleží i jejich pseudonymizace. Pseudonymizací se rozumí zpracování osobních údajů tak, že již nemohou být přiřazeny ke konkrétnímu subjektu údajů bez použití dodatečných informací. Nepotřebujeme-li již vaše údaje k naplnění účelu zpracování, ale přesto máme zájem na dalším využití některých dat majících původ ve vašich osobních údajích – například pro statistické a analytické účely – využijeme tyto údaje tak, aby je již žádným způsobem nebylo možné přiřadit k vám, tj. anonymizovaně.

f. Zásada integrity a důvěrnosti osobních údajů

Osobní údaje zpracováváme způsobem, který zajistí jejich náležité zabezpečení, včetně ochrany pomocí vhodných technických nebo organizačních opatření proti neoprávněnému zpracování a náhodné ztrátě, zničení nebo poškození.

g. Zásada odpovědnosti DCZ za zpracování a za doložení souladu prováděného zpracování s platnými právními předpisy

Velmi si vážíme, že jste nám svěřil/a vaše osobní údaje. Za jejich použití, ochranu a zpracování odpovídáme jako jejich správce. Naše odpovědnost vyplývá z platných právních předpisů ČR a v zákonem stanovených případech musíme také prokázat, že osobní údaje zpracováváme v souladu s těmito předpisy.

Proč zpracováváme vaše osobní údaje

Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné, nicméně pro uzavření smlouvy o poskytování služeb elektronických komunikací a plnění smluvních závazků jsou některé údaje nezbytné. K jejich zpracování se proto nevyžaduje váš výslovný souhlas. Bez vašeho výslovného souhlasu zpracováváme údaje především z důvodu řádné evidence, uzavření smlouvy a plnění smluvních závazků, provádění platebních transakcí, zajištění přístupu a připojení k poskytovaným službám, pro daňové a účetní účely, provádění vyúčtování, hodnocení platební morálky, ochrany našich práv a uplatňování a vymáhání pohledávek. Se souhlasem a v rozsahu umožněném právními předpisy ČR při nevyslovení nesouhlasu zpracováváme vaše osobní údaje pro obchodní účely a marketing, provádění průzkumů spokojenosti a zvyšování kvality služeb.

Kdy vás můžeme kontaktovat s obchodní nabídkou

V případě, že jste nám udělil/a souhlas s kontaktováním za obchodními účely (souhlas s marketingem), budeme vás informovat o výhodných produktech a službách DCZ a třetích subjektů,  o aktuálních slevách, cenových zvýhodněních a důležitých změnách v nabídce těchto produktů a služeb. Udělením souhlasu získáte tedy přístup k nejaktuálnějším nabídkám námi poskytovaných produktů a služeb, případně produktů a služeb jiných subjektů, kterými jsou členové koncernu LAMA ENERGY GROUP (zejména LAMA ENERGY GROUP a.s., LAMA energy a.s. a další). Mezi námi poskytované a propagované služby patří zejména služby satelitní a internetové televize, hlasové služby, datové balíčky, přístup k internetu. LAMA energy a.s. je dodavatelem energií – plynu a elektřiny. V případě, že nám souhlas udělíte, můžete ho kdykoliv bezplatně odvolat, a to prostřednictvím níže uvedených kontaktních údajů.

Jestliže jste naším zákazníkem, jsme z důvodu oprávněných zájmů DCZ oprávněni oslovit vás i bez vámi uděleného souhlasu s marketingem za účelem informování o nabídkách a službách DCZ v souvislosti s vámi odebíranými službami. V tomto případě vám tedy nebudeme nabízet služby jiných subjektů nebo produkty a služby nevztahující se k vámi odebírané službě. Můžeme vám ale nabídnout doplňkové služby vztahující se k vámi odebírané službě (např. doplňkové televizní balíčky, vyšší tarify volání či datové tarify, službu přístupu k internetu při využití internetové televize DIGI2GO apod.). Jestliže s touto formou oslovování nesouhlasíte, máte právo vůči tomuto postupu kdykoliv uplatnit námitku.

Newsletter

Svým zákazníkům zasíláme Newsletter. Obvykle jej zasíláme elektronicky, na vaše e-mailové adresy. Newsletter zpravidla obsahuje informace k vámi odebíraným službám (novinky, soutěže, průzkumy, televizní tipy apod.) a zároveň novinky z prostředí naší společnosti. V případě, že o odebírání Newsletteru nemáte zájem, máte právo se jednoduše odhlásit od jeho odběru. Budete-li mít v budoucnu opětovný zájem o jeho odběr, můžete se k  odběru opětovně přihlásit.

Komunikace se zákaznickou linkou

Berte prosím na vědomí, že hovory uskutečněné prostřednictvím zákaznické linky mohou být nahrávány, není-li uvedeno jinak, z důvodu plnění smlouvy nebo ochrany práv DCZ či třetích osob. Obdobně mohou být nahrávány i hovory s našimi externími partnery (zástupci).

Zpracování v registrech SOLUS

Vaše osobní údaje mohou být podle § 20z a § 20za zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů vedeny v databázích (dále též jen „registr“) sloužících k vzájemnému informování o identifikačních údajích spotřebitelů a o záležitostech, které vypovídají o bonitě, platební morálce a důvěryhodnosti spotřebitelů. K tomuto informování není třeba vašeho souhlasu a vztahuje se i na vztahy vzniklé v rámci podnikání nebo jiné samostatné výdělečné činnosti spotřebitele a obdobně se uplatní i na jiné účastníky než spotřebitele. DCZ se účastní negativního registru SOLUS, zájmového sdružení právnických osob.

V případě prodlení s hrazením vašich závazků déle než 30 dnů nebo opakovaného prodlení, případně porušení jiného smluvního ujednání, které může mít vliv na vaši platební morálku, bonitu, nebo důvěryhodnost, je DCZ oprávněna aktivně předávat údaje o vaší platební historii do negativních registrů SOLUS. DCZ se aktuálně neúčastní pozitivních registrů SOLUS.

Tyto údaje zde mohou být zpracovávány po dobu, po kterou váš závazek trvá, a dále po dobu 3 let po jeho splacení. Pokud závazek zanikl jinak než splacením nebo pokud jde o závazek promlčený nebo závazek, od jehož placení byl účastník osvobozen v souladu s příslušnými právními předpisy, lze informaci o takovém závazku v registru SOLUS zpracovávat nejdéle po dobu 3 let od takové události. Zpracovávány jsou zejména identifikační údaje (jméno, příjmení, datum narození/rodné číslo/IČ, adresa/sídlo) a údaje o vašich závazcích. Podrobnější informace jsou obsaženy v dokumentu „Poučení o registrech Sdružení SOLUS“, na informační lince sdružení SOLUS 840 140 120, nebo na www.solus.cz.

Po jakou dobu zpracováváme osobní údaje

Osobní údaje uchováváme pouze po dobu, která je nezbytně nutná s přihlédnutím k účelu jejich zpracování. Osobní údaje uchováváme zpravidla po dobu trvání smluvního vztahu a z důvodu ochrany našich práv v nezbytném rozsahu po ukončení smluvního vztahu do uplynutí promlčecí lhůty vyplývající ze vzájemných závazků nebo do úplného vypořádání vzájemných závazků. V případě, že jste udělil/a souhlas se zpracováním vašich osobních údajů pro marketingové a obchodní účely, jsou osobní údaje zpracovávány za tímto účelem po dobu trvání smluvního vztahu s DCZ a po dobu tří let ode dne ukončení smluvního vztahu. Tato doba může být kratší v závislosti na odvolání vámi uděleného souhlasu.

Kdo má k osobním údajům přístup

Některé činnosti v rámci poskytování služeb zajišťujeme v součinnosti s našimi partnery, abychom tak zabezpečili co nejvyšší kvalitu a efektivitu poskytování služeb. Nezbytnou podmínkou při výkonu činností, které tito partneři pro nás zajišťují, je mnohdy přístup k vašim osobním údajům. Partneři při zpracování osobních údajů vystupují jako zpracovatelé, osobní údaje zpracovávají pouze v náš prospěch a výhradně za účelem zabezpečení činností, ke kterým je zmocníme a které vyplývají z účelů vzájemné spolupráce. Partnery využíváme v různých oblastech, zejména však za účelem:

i. administrativní podpory;
ii. poskytování a správy informačních systémů a softwaru;
iii. vymáhání pohledávek;
iv. provádění marketingových průzkumů;
v. zajištění obchodních akcí.

Osobní údaje také předáváme našim obchodním zástupcům a servisním partnerům, jejichž seznam naleznete zde. Vybíráme pouze partnery, kteří poskytují dostatečné záruky ochrany osobních údajů a smluvně se zavážou chránit osobní údaje v dostatečné míře.

Na vyžádání poskytujeme osobní údaje také orgánům veřejné správy a soudům v rozsahu jejich pravomocí a působnosti.

Komu mohou být údaje poskytnuty

Společnost DCZ vystupuje při zpracování osobních údajů jako správce ve smyslu ustanovení § 4 písm. j) zákona o ochraně osobních údajů. Vaše osobní údaje jsme oprávněni za splnění zákonných podmínek sdílet s třetími subjekty, zejména členy skupiny LAMA ENERGY GROUP (LAMA ENERGY GROUP s.r.o., IČ: 640 86 259, LAMA energy a.s., IČ: 282 62 026 a další) za účelem zajištění technické a administrativní podpory při poskytování služeb a s dalšími subjekty ve smluvním vztahu k DCZ, zejména za účelem zajištění plnění práv a povinností vyplývajících ze smlouvy (např. služby třetích stran, roaming apod.). V případě neplnění nebo opožděného plnění smluvních závazků z vaší strany jsme oprávněni předat osobní údaje subjektům pověřeným vymáháním těchto závazků. Za účelem předcházení podvodného jednání a k posouzení platební schopnosti je společnost DCZ členem sdružení SOLUS, IČ: 693 46 925 (více informací naleznete na www.solus.cz).

Osobní údaje předáváme zpracovatelům pouze v nezbytně nutném rozsahu a jenom pokud se třetí subjekt zaručí zpracovávat a chránit osobní údaje v souladu s platnými právními předpisy ČR. Za jinými účely, než jsou účely vyplývající ze zákona, nejsme oprávněni poskytnout vaše osobní údaje třetím subjektům, pokud jste nám k takovému poskytnutí nedal/a výslovný souhlas.

Jak chráníme vaše osobní údaje

 Bezpečnosti a ochraně osobních údajů věnujeme velkou pozornost. Při současném technologickém vývoji je pro zachování odpovídající úrovně bezpečnosti osobních údajů nevyhnutné neustále sledovat nové trendy a hrozby a v případě potřeby podniknout potřebná opatření. S přihlédnutím k typu a způsobu zpracování osobních údajů klademe důraz zejména na organizační (výběr a školení zaměstnanců, dodržování interních směrnic a bezpečností politiky DCZ) a technologická (bezpečností a monitorovací systémy, šifrování dat, zabezpečené přístupy do systémů apod.) opatření. Od našich smluvních partnerů požadujeme před zahájením spolupráce záruky zachování bezpečnosti a důvěrnosti osobních údajů.

Jaké jsou vaše práva při zpracování osobních údajů

a. Právo na přístup k osobním údajům

K vašim osobním údajům máte právo na přístup. V první řadě to znamená, že máte právo požadovat potvrzení, zda zpracováváme osobní údaje, které se vás týkají. Jestliže je tomu tak, máte k těmto osobním údajům, které zpracováváme, právo na přístup, tj. máme povinnost vám tyto údaje zpřístupnit.

b. Právo na opravu osobních údajů

Zpracováváme-li nepřesné, neúplné nebo nesprávné údaje, jste oprávněn/a požadovat jejich opravu. Bude-li to nutné nebo budeme-li mít pochybnosti o správnosti nově zadávaného údaje, jsme oprávněni požádat o potvrzení.

c. Právo na výmaz

Pokud se domníváte, že vaše osobní údaje zpracováváme v rozporu s právními předpisy nebo v rozporu s vámi uděleným souhlasem, jste oprávněn/a požadovat, abychom vaše osobní údaje bez zbytečného odkladu vymazali. Obdobným způsobem můžete postupovat, pokud odvoláváte svůj souhlas se zpracováním osobních údajů a budete mít za to, že vaše osobní údaje nadále zpracováváme za účelem, pro který jste váš souhlas odvolal/a.

d. Právo vznést námitku

V případě, že zpracováváme osobní údaje pro účely oprávněných zájmů DCZ nebo třetích osob, jste oprávněn/a vznést vůči tomuto způsobu zpracování námitku. Pokud neprokážeme, že pro zpracování máme závažné oprávněné důvody, které převažují nad vašimi zájmy nebo základními právy a svobodami, nebo že tyto osobní údaje je potřeba zpracovávat pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků, ukončíme zpracování vašich osobních údajů bez zbytečného odkladu.
Námitku máte právo vznést i v tom případě, pokud zpracováváme vaše osobní údaje pro účely přímého marketingu. Vznesete-li námitku proti tomuto způsobu zpracování, ukončíme bez zbytečného odkladu zpracování vašich osobních údajů pro účely marketingu.

e. Právo na omezení zpracování

Pokud (a) vznesete námitku proti zpracování osobních údajů pro účely oprávněných zájmů DCZ a je potřeba ověřit, zda oprávněné zájmy DCZ převažují nad vašimi zájmy, nebo (b) popíráte přesnost osobních údajů a je potřeba správnost údajů ověřit, nebo (c) je-li zpracování osobních údajů v rozporu s právními předpisy a nepřejete si provedení výmazu, nebo (d) osobní údaje již nepotřebujeme pro naplnění účelu zpracování, ale vy je vyžadujete zachovat pro určení, výkon nebo obhajobu vašich právních nároků, máte právo požadovat, abychom omezili zpracování vašich údajů. Omezení zpracování znamená, že po přijetí vaší žádosti, pokud budou naplněny veškeré zákonné podmínky, nejsme oprávněni zpracovávat osobní údaje za jinými účely, než pro potřeby určení a výkonu vašich práv, jinak pouze s vaším souhlasem. Omezení zpracování se uplatní pouze po dobu, po kterou trvá jeho důvod (např. do doby rozhodnutí o vaší námitce nebo do doby ověření přesnosti vašich údajů).

f. Právo na přenositelnost

Právo na přenositelnost se vztahuje k vašim osobním údajům, které jste nám poskytl/a, které zpracováváme automatizovaně z důvodu plnění smlouvy nebo s vaším souhlasem. Pro tyto osobní údaje platí, že je máte právo od nás získat ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu za účelem jejich přenesení k jinému správci.

g. Právo odvolat souhlas

Je-li zpracování osobních údajů založeno na vašem souhlasu, máte právo souhlas kdykoliv odvolat. Poté, co souhlas odvoláte, přestaneme osobní údaje za tímto účelem zpracovávat. Tím však není dotčeno zpracování osobních údajů za jinými účely, které nejsou založeny na vašem výslovném souhlasu. Pokud tedy například jako náš zákazník odvoláte souhlas s marketingem, jsme oprávněni nadále zpracovávat vaše osobní údaje za účelem plnění smlouvy, případně za jinými účely, které nevyžadují váš souhlas a bude-li to potřebné k naplnění těchto účelů
Změníte-li názor, můžete souhlas kdykoliv udělit opakovaně, a to zvláště i za účelem účasti v marketingové či obchodní akci. Souhlas lze udělit například při změně smlouvy prostřednictvím formuláře nebo nás můžete kontaktovat prostřednictvím uvedených kontaktních údajů.

Správnost poskytnutých osobních údajů

Věříme, že poskytnuté osobní údaje nám uvádíte pravdivě a úplně tak, aby bylo možné zajistit řádné plnění smluvních závazků. Mějte na paměti, že za správnost vašich osobních údajů odpovídáte i vy. V případě, že o vás evidujeme nesprávné údaje, např. nesprávnou doručovací nebo e-mailovou adresu, může to mít vliv na doručování různých písemností. Proto je i ve vašem zájmu dbát o správnost údajů a jejich včasnou aktualizaci. V případě nepřesně, neúplně nebo nepravdivě uvedených osobních údajů neneseme žádnou odpovědnost za újmu vzniklou z důvodu takto uvedeného osobního údaje.

Kdo vykonává dozor nad zpracováním osobních údajů

Dozor nad dodržováním povinností v oblasti zpracování osobních údajů vykonává Úřad pro ochranu osobních údajů (www.uoou.cz). V okamžiku, kdy zjistíte nebo se domníváte, že provádíme zpracování vašich osobních údajů v rozporu s ochranou vašeho soukromého a osobního života nebo v rozporu s právními předpisy ČR, můžete nás požádat o vysvětlení nebo požadovat, abychom odstranili takto vzniklý stav. Nevyhovíme-li vaší žádosti, máte právo obrátit se s vaší stížností na Úřad pro ochranu osobních údajů (Úřad pro ochranu osobních údajů, Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7).

Co, když nejste naším zákazníkem

I když s námi nejste ve smluvním vztahu, jsme za určitých okolností oprávněni zpracovávat vaše osobní údaje. Jestliže udělíte souhlas se zpracováním osobních údajů v rámci marketingové kampaně, řídí se zpracování podmínkami této kampaně a vaším souhlasem. Pokud projevíte zájem o naše služby a zanecháte nám na sebe kontaktní údaje, budeme tyto údaje zpracovávat z důvodu zpětného kontaktování, kdy údaje ověříme a domluvíme se na dalším postupu.

Vaše údaje nám mohla poskytnout i jiná osoba, například váš známý domnívající se, že máte zájem o naše služby, nebo jsme je získali od třetí osoby, která se nám zaručila, že od vás získala souhlas s jejich předáním.

Vaše osobní údaje mohou být vedeny také u zákaznické smlouvy, kde jste uveden/a jako kontaktní osoba či zástupce osoby, se kterou jsme ve smluvním vztahu. Tato osoba odpovídá za vaši informovanost, tj. že o takovém postupu víte a souhlasíte s ním. Osobní údaje kontaktních osob a zástupců zpracováváme zejména v souvislosti s plněním smlouvy, ale i z důvodu ochrany našich práv a práv třetích osob, případně v rámci plnění zákonných povinností.

To, že s vámi nejsme ve smluvním vztahu, vás nezbavuje oprávnění, které nám při zpracování vašich osobních údajů ukládá zákon. Můžete tedy využít stejná práva, jaká mají naši zákazníci v souladu s tímto Prohlášením o ochraně osobních údajů, jestliže se nejedná o právo vyplývající ze smluvního vztahu.

Cookies

a. Co jsou Cookies

Cookies jsou krátké textové soubory vytvářené webovým serverem a ukládané ve Vašem počítači prostřednictvím prohlížeče. Když se později vrátíte na stejný web, Váš prohlížeč pošle uložené Cookies zpět a server tak získá všechny informace, které si u vás předtím uložil. Cookies využívá pro svou činnost naprostá většina webových stránek. Díky používání Cookies bude Vaše další návštěva snazší a rychlejší a Cookies nám umožní nabídnout Vám takové služby a produkty, které co nejlépe odpovídají Vašim požadavkům a zájmům.

b. Druhy a typy Cookies

i. Dělení Cookies z hlediska doby uložení
Z hlediska doby uložení jsou Cookies děleny na dočasné Cookies a dlouhodobé Cookies. Dočasné Cookies jsou Cookies, které se aktivují v okamžiku otevření webových stránek a které se automaticky vymažou v okamžiku opuštění webových stránek. Dlouhodobé Cookies jsou Cookies, které zůstávají uloženy v zařízení uživatele po dobu stanovenou v souborech Cookies.

ii. Dělení Cookies z hlediska původu
Z hlediska původu jsou rozlišovány Cookies „první strany“ a Cookies „třetí strany“.

Cookies „první strany“ jsou Cookies, které vytváří webové stránky, které navštěvujete, a pouze tyto webové stránky mohou tento typ Cookies přečíst (rozpoznat).

Cookies „třetí strany“ jsou naopak Cookies, které vytvářejí třetí strany (osoby), které jsou ukládány do zařízení uživatele jinými webovými stránkami (doménou) než webovými stránkami, které si uživatel momentálně prohlíží. Cookies „třetí strany“ jsou ukládány na mnoha webových stránkách v rámci internetu a třetí strany (osoby), které tyto Cookies vytvořili, jsou tak schopny sledovat uživatele napříč všemi webovými stránkami, kde jsou tyto Cookies uloženy. Díky tomu tak mohou třetí strany (osoby) sledovat, analyzovat a vyhodnocovat chování uživatelů a provozovatelům webových stránek tak poskytovat různé služby (např. měření návštěvnosti webových stránek či umísťování cílené reklamy).

c. Na našich webových stránkách používáme tyto Cookies:

i. Technické – první strany, krátkodobé. Zajišťují základní technickou funkčnost našich webových stránek, jako přihlašování, využívání služeb a aplikací.
ii. Google Analytics – první strany, dlouhodobé. Jsou využity ke generování anonymních statistik o používání webu.
Do Cookies nikdy neumisťujeme osobní nebo citlivé údaje.

d. Správa a deaktivace Cookies

Využívání souborů Cookies můžete spravovat či ukládání Cookies deaktivovat v rámci nastavení vašeho webového prohlížeče. Je však dobré vědět, že deaktivace Cookies může vést k omezení funkčnost našich webových stránek, nebo způsobit úplnou nefunkčnosti některých jejich částí.

Na následujících odkazech získáte bližší informace o tom, jak spravovat nastavení Cookies či deaktivovat Cookies v nejčastěji používaných webových prohlížečích:
Google Chrome
Firefox
Internet Explorer
Safari

Pověřenec pro ochranu osobních údajů

Společnost DCZ jmenovala pověřence na ochranu osobních údajů. Pověřence lze kontaktovat na adrese dpo@digi2go.cz.

Jak nás můžete kontaktovat

Máte-li dotaz ke zpracování vašich osobních údajů a nenašli jste zde odpověď, můžete nás kontaktovat, dle vaší volby, písemně, elektronicky, nebo telefonicky prostřednictvím naší zákaznické linky. Kontaktní údaje naleznete zde.

Uvedené kontaktní údaje můžete využít, i pokud činíte jakoukoliv žádost nebo námitku ohledně zpracování osobní údajů, nebo pokud odvoláváte vámi udělený souhlas se zpracováním osobních údajů. Volba prostředků komunikace je na vás, avšak abychom mohli vyhovět některým vašim žádostem, musíme si být jisti vaší totožností. Může se tedy stát, že po vás budeme požadovat dodatečné informace pro ověření totožnosti. Pokud v rámci vaší žádosti požadujete sdělit osobní údaje, zašleme vám je v závislosti od jejich typu a rozsahu pouze zabezpečeným způsobem.